Archief

'Bouw je eigen huis in de Emmastraat'

Woningcorporatie Wonen Wateringen gaat op een bijzondere manier de trom roeren voor een nieuwbouwproject. Onder het motto 'Je eigen huis bouw je zelf' krijgen kopers in dit bouwplan de gelegenheid hun woning aan de Wateringse Emmastraat grotendeels naar eigen idee te ontwerpen.

Om het project onder de aandacht te brengen, gaat op vrijdag 25 maart een opvallende competitie van start. Bezoekers van de Scrumpy Pub in Wateringen en de Piano Bar in Naaldwijk gaan symbolisch de 'eerste paal' slaan met een heuse Kop van Jut.

Het gaat om een rijtje van in totaal tien woningen in de Wateringse Oranjewijk. Door goede afspraken te maken met de architect en de bouwer kunnen kopers veel van hun eigen wensen inbrengen. Het skelet van de woningen staat vast, maar de koper kiest zelf het materiaal, de gevel, de uitbreidingsmogelijkheden en de indeling van de woning.

Doordat een aantal kopers binnen het project samen eenzelfde traject ingaat, hoeft niet elke koper apart de soms ingewikkelde procedures te doorlopen. Daarvoor richten de deelnemers een kopersvereniging op, die zal optreden als projectontwikkelaar.