Archief

'Dag van de leerplicht' ook in Westland

De landelijke Dag van de Leerplicht is donderdag ook in het Westland gevierd. Het thema was "School? Bekijk 't eens anders!". Tijdens de achtste editie van deze 'Dag' stonden school, gemeente, ouders en leerlingen samen stil bij het feit dat kinderen in Nederland het recht hebben om zich te ontwikkelen en een diploma te behalen.

Voor wethouder De Goeij begon de dag met een bezoek aan het Lentiz Flora College. Samen met een leerplichtambtenaar en een medewerker van bureau Halt, wachtte zij in alle vroegte de leerlingen van deze middelbare school op. Nadat de tijdig aanwezige leerlingen zich de chocolade eitjes goed hadden laten smaken, was het tijd voor discussie.

Vervolgens werden er gastlessen over leerplicht verzorgd op onder meer de Willemsschool en bij ISW Hoge Woerd. Centraal stond de vraag, waarom op tijd komen en aanwezig zijn zo belangrijk is. De leerplichtwet schrijft voor, dat alle kinderen vanaf hun vijfde jaar tot hun 18e, of tot het behalen van een startkwalificatie, volledig leerplichtig zijn.

Een startkwalificatie is een havo-, vwo-, of MBO2-diploma. De kwalificatieplicht is bedoeld om jongeren een diploma te laten halen en schooluitval tegen te gaan. Met een diploma op zak vergroten zij de kans op een passende en leuke baan.

Categorieen:
Westland Algemeen