Archief

Vragen over slechte staat Harteveldlaan

De raadsfractie van GemeenteBelang Westland (GBW) heeft bij het college van B en W aan de bel getrokken over de slechte staat waarin de Harteveldlaan in Honselersdijk verkeert. GBW wil onder meer weten, of er al onderhoud gepland staat, en zo ja, wanneer dit gebeurt.

De fractie zegt door diverse bewoners en omwonenden van de Harteveldlaan geattendeerd te zijn op de gevaarlijke situatie die is ontstaan voor met name fietsers, onder wie veel schoolkinderen. Het gevaar is gelegen in de slechte bermen.

Veel zwaar vrachtverkeer maakt gebruik van de Harteveldlaan en de aanliggende wegen, waaronder de Hooghe Beer. Omdat de wegbreedte het niet toelaat dat twee vrachtwagens elkaar passeren, wordt vaak de berm gebruikt om toch vooral maar door te kunnen rijden. Daarnaast laat de inrichting van de weg toe, dat er met hoge snelheid gereden kan worden.

Door de vele regen van de afgelopen periode is nu dus de situatie ontstaan dat naast de wegen zeer diepe geulen ontstaan zijn. Niet alleen diepe geulen, ook de randen van het asfalt worden op die manier kapot gereden en dit alles levert gevaarlijke situaties op, voor met name tweewielers, aldus GBW