Archief

Weer naar eenduidige naam strandopgang

Aangespoord door een vasthoudende Monsternaar, gaan de autoriteiten voortaan weer één en dezelfde naam hanteren voor de strandopgang tussen Monster en Kijkduin, die vlakbij de in aanleg verkerende Zandmotor uitkomt.

In aankondigingen van de gemeente Westland, de provincie en het hoogheemraadschap wordt al jaren gesproken van de strandopgang 'Schelppad'. Maar een inwoner van Monster betoogde, dat de naam in het meervoud moest worden gesteld, dus 'Schelpenpad' diende te zijn.

De man kreeg zijn gelijk bij het Meldpunt Leefomgeving, maar bij het Historisch Archief Westland kwam men daarentegen uit op 'Schelppad'. Als opvolger van de PTT, kon TNT Post geen uitkomst bieden, omdat er geen woning of bedrijf aan de genoemde strandopgang staat, dus daar heeft nooit iemand post gehad.

De Monsternaar liet het er niet bij zitten. Hij wees op de naamgeving in bestemmingsplannen van de voormalige gemeente Monster en ook op het feit, dat politie, brandweer en ambulancedienst zich in het huidige, nauw luisterende digitale tijdperk bedienen van de bestemming 'Schelpenpad'.

De gemeente heeft het uitgezocht en kwam tot de vaststelling dat er eind 2009 een zogeheten formaliseringsbesluit is genomen. De enige echte naam van de strandopgang bij de Haagweg ten noorden van het Westerhonk luidt: Schelpenpad.

Categorieen:
Monster Westland Algemeen