Archief

Paddentrek 2011 op gang gekomen

In onze regio zijn afgelopen zaterdag de eerste padden gesignaleerd in het kader van de jaarlijkse paddentrek. Daarmee is tevens het startsein gegeven voor de overzetacties die door de afdeling Delfland van de natuurhistorische vereniging KNNV worden georganiseerd.

De trek vindt elk etmaal plaats tussen 19.00 en 7.00 uur. Onder meer in Hoek van Holland en Maasland helpt de KNNV de padden. Als ze zonder hulp bij hun trektocht een verkeersweg oversteken, worden ze in grote aantallen doodgereden.

De padden, die tot de beschermde dieren behoren, hebben de afgelopen winter in de grond, onder stenen en in composthopen gezeten. Wanneer de temperatuur boven de 6ยบ C is, komen ze te voorschijn, vooral als het regent. De padden zijn tijdens hun trektocht op weg naar een sloot, waar ze zich voortplanten.

De padden worden in Delfland in totaal op 14 locaties geholpen door circa 200 vrijwilligers. De locaties zijn te herkennen aan verkeersborden. In deze periode is de tussen Delft en Schipluiden gelegen Kerkpolderweg 's avonds tussen 19.00 en 22.00 uur voor het autoverkeer afgesloten.