Archief

Van der Tak: Niet over één nacht ijs gegaan

"Mijn hart ligt in Westland en mijn verantwoordelijkheden voor deze gemeente neem ik uiterst serieus. Dat was de afgelopen jaren zo en daar verandert niets aan." Met deze woorden reageert burgemeester Van der Tak op de bezwaren die zijn geuit tegen de mogelijke combinatie van zijn functie met die van het voorzitterschap van het CDA.

Mocht Van der Tak in april tot voorzitter van die politieke partij worden gekozen, dan zal hij een aantal van zijn huidige nevenfuncties neerleggen en wordt het CDA-voorzitterschap een nevenfunctie naast zijn burgemeesterschap.

Van der Tak stelt, dat hij vooraf uitvoerig bij dit vraagstuk heeft stilgestaan. "Ik ben niet over één nacht ijs gegaan en heb een zorgvuldige afweging gemaakt", zegt hij. "Voordat ik mij kandidaat heb gesteld, heb ik met het college en de fractievoorzitters de voors en tegens besproken."

Vanuit Westland heeft hij veel positieve reacties ontvangen op zijn kandidatuur. "Ik begrijp echter ook goed dat er mensen zijn die zorg hebben over de eventuele combinatie en ik weet dat niet iedereen voor is", aldus Van der Tak.

Categorieen:
Westland Algemeen