Archief

Ook D66 tegen dubbele baan Van der Tak

Behalve LPF Westland heeft ook D66 vrijdag laten weten geen voorstander te zijn van een dubbele baan voor burgemeester Van der Tak: behalve eerste burger van Westland ook voorzitter van het CDA. Van D66 mag een burgemeester best nevenfuncties hebben, maar die moeten wel direct aan het burgemeesterschap gelieerd zijn. In ieder geval zouden het geen partijpolitieke functies mogen zijn.

"De keuze van Van der Tak voor het CDA-voorzitterschap is vanuit zijn persoonlijk perspectief een begrijpelijjke keuze," aldus fractievoorzitter Tamara van Riet. "Mocht Van der Tak onverhoopt gekozen worden als CDA-voorzitter, dan denken wij dat het verstandig is als hij bij zichzelf te rade gaat of het voor Westland, het CDA en voor hemzelf wel zo handig is om dit te combineren. Wij zijn hiervan nog niet overtuigd."

Van Riet stelt dat, mocht van der Tak verkozen worden, er binnen D66 in Nederland genoeg sterke bestuurders zijn die een zeer succesvolle burgemeester zouden kunnen zijn voor een gemeente met 100.000 inwoners.

Categorieen:
Westland Algemeen