Archief

LPF: Van der Tak zal moeten kiezen

Wanneer de Westlandse burgemeester Van der Tak volgende maand tot voorzitter van het CDA wordt gekozen, dan dan zal hij wat LPF Westland betreft echt een keuze moeten maken. De partij ziet een combinatie burgemeester-voorzitter in het geheel niet zitten.

Dat het CDA het oog op Van der Tak heeft laten vallen, vindt de LPF niet

verwonderlijk, aldus fractievoorzitter Dave van der Meer. Binnen het CDA is er behoefte aan een voorzitter van formaat en Van der Tak voldoet (figuurlijk)

aan die eis.

Maar het voorzitterschap vergt volgens Van der Meer minimaal drie dagen per week. Het burgemeesterschap van Westland houdt echter meer in dan een gewone werkweek van veertig uur en kan dus niet gecombineerd worden met een dergelijke zware nevenfunctie. De LPF wijst erop dat Van der Tak dinsdag niet de raadsvergadering kan voorzitten, omdat hij in Meppel campagne moet voeren.

"Bij de aanstelling van Sjaak van der Tak werd duidelijk naar voren gebracht dat er behoefte was aan een 'Mister Westland'. Sjaak van der Tak heeft dit ook waargemaakt. Nu lopen we echter de kans dat Mister Westland een Mister CDA wordt en dat is in onze ogen onwenselijk," aldus Van der Meer.

Categorieen:
Westland Algemeen