Archief

Keurmerk voor Palet in voorbereiding

De veiligheid van omwonenden en bezoekers van winkelcentrum Palet in Maassluis wordt verhoogd door extra en verbeterde verlichting. Aanleiding is een onderzoek naar de verlichtingscirkels van de bestaande lantaarnpalen in de buurt. Hierbij zijn enkele 'donkere hoeken' ontdekt.

Goede verlichting is ook één van de vereisten voor het verkrijgen van een zogeheten KVO-ster (Keurmerk Veilig Ondernemen). Onlangs is een start gemaakt met de voorbereidingen om de eerste KVO-ster voor het Palet binnen te halen, in navolging van de Binnenstad en winkelcentrum Steendijkpolder in Maassluis.

De winkeliersvereniging van het Palet heeft, in het streven naar de KVO-ster, de handen ineen geslagen met de politie, Kamer van Koophandel, de brandweer en de gemeente.

Afgelopen jaren heeft het winkelcentrum herhaaldelijk overlast gehad van hangjongeren die zich bedreigend en intimiderend hebben gedragen tegenover het winkelend publiek. Hoewel de situatie verbeterd is door inzet van de politie, blijkt het een terugkerend fenomeen te zijn. Het Palet hoopt mede dankzij het keurmerk de hangjongeren een halt toe te roepen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen