Archief

Geen gemeentelijk document zonder hoogbouw Molensloot

De gemeente Westland heeft nooit een 'definitief' document vastgesteld, waaruit omwonenden van de bouwlocatie Molensloot in De Lier hadden kunnen afleiden dat er op die plek geen hoogbouw zou komen.

Dat schrijft het college van B en W van Westland op vragen van het CDA. Die had gevraagd naar de status van een document, waarin alleen sprake is van groenvoorzieningen. Volgens het college gaat het om een stuk van de Grondmij dat alleen is gebruikt voor de ambtelijke goedkeuring van de groenaanleg in de nieuwe wijk.

In het ontwerp-bestemmingsplan staat dat er vier appartementsgebouwen komen bestaande uit vijf lagen op een halfverdiepte parkeergarage. Er is hierover gesproken met bewoners van de Strijp, de Breedkapper en directe omgeving. Dat heeft geleid tot een draaiing van het appartementsgebouw die het dichtst bij de Breedkapper ligt en de vervanging van een voetpad door een groenstrook.

Het college vindt de geplande afstand tussen de nieuwbouw en de bestaande woningen uit stedebouwkundig oogpunt verantwoord. De woningen staan in het ongunstigste geval 16 meter van elkaar.

Categorieen:
De Lier Westland Algemeen