Archief

Eerste editie van Teun van Vliet Classic

Op Eerste Paasdag wordt vanuit Maasland een gezellige en bijzondere fietstocht gehouden, waar jong en oud aan deel kunnen nemen. Het doel van de eerste Teun van Vliet Classic, georganiseerd door de stichting Topsport for Life, is om met de opbrengst van inschrijf- en sponsorgelden een belangrijk hersentumoronderzoek mogelijk te maken.

De keuze voor dit goede doel is heel bewust gemaakt. Teun van Vliet, opgegroeid in Maasland en voormalig wereldkampioen bij de junioren en o.a. gele truidrager in de Tour de France, is zelf slachtoffer van deze ziekte, maar heeft deze tot nu toe wonderbaarlijk overleefd. Voor veel anderen is er echter

nog steeds weinig perspectief. Onder kinderen tot 12 jaar en jong volwassenen is een hersentumor zelfs de op 1 na meest voorkomende kankersoort.

Er zijn afstanden op de weg vanaf 25 kilometer, een voor iedereen haalbare afstand, zelfs op kinder- of omafiets. Kinderen tot 12 jaar kunnen op deze afstand al meedoen voor €5,-. De meer sportieve fietsers kunnen kiezen uit afstanden van 50 en 100 kilometer op de weg of voor een tocht op de mountainbike met routes van 45 en 80 kilometer.

Veel bekende sporthelden doen mee. Zo zal Teun de 50 km tocht samen gaan rijden met al zijn beroemde ex-collega's van het Panasonic Isostar Team uit de jaren tachtig. Enkele namen: Eric Vanderaerden, Phil Anderson, 'Didi' Thurau, Urs Freuler, Allan Peiper, Theo de Rooij, Erik Breukink, Jos Lammertink, Henk Lubberding, Johan van der Velde en Peter Winnen.

De tocht wordt vanuit Maasland (locatie The Greenery, aan de Herenlaan)

gereden. Meer informatie over de stichting en inschrijven voor de Teun van Vliet Classic is te vinden op www.topsportforlife.nl.

Categorieen:
Maasland Algemeen