Archief

Maassluis: Velden VDL worden aangepakt

De gemeente Maassluis doet binnen de bestaande mogelijkheden alles om het veld van voetbalvereniging VDL bespeelbaar te houden. Er zijn middelen beschikbaar om dit jaar het hoofdveld te renoveren en volgend jaar het tweede veld.

Dit antwoordt het college van B en W op vragen van de PvdA over de kwaliteit van het hoofdveld van VDL. Dit veld is dusdanig slecht dat het is afgekeurd door de KNVB. Het tweede veld zou niet ver van afkeuring af zijn.

Volgens de gemeente is in het najaar van 2010 de drainage doorgespoten. Daarbij bleek dat die goed functioneert, maar dat het water op een storende laag blijft hangen. Om deze laag te doorbreken is het veld geschudfreesd en in een later stadium nogmaals gevertidraind in combinatie met een extra bezanding. Door het natte najaar kon er echter geruime tijd niet aan het veld gewerkt worden.

Tijdens de komende renovatie kunnen ingrijpende maatregelen genomen worden om de storende laag aan te pakken, aldus de gemeente. Deze laag is al vele jaren aanwezig, maar manifesteert zich de laatste jaren steeds duidelijker.

Het college ontkent dat de voetbalvereniging van het kastje naar de muur is gestuurd, toen er over de velden werd geklaagd. Een brief van de Stichting Vrienden van VDL is binnen de daarvoor gestelde ttermijn beantwoord en de afdeling Stadsbeheer heeft in de persoon van de voorman ook regelmatig

overleg met de vereniging op het complex, aldus de gemeente.

Categorieen:
Maassluis Algemeen