Archief

Maassluis stort anderhalve ton terug

De gemeente Maassluis zal ruim 150.000 euro terugstorten naar de rijksoverheid. Het gaat om geld dat niet is gebruikt voor het verkleinen van onderwijsachterstanden in de gemeente. Ongeveer 15 procent van de rijkssubsidie is niet uitgegeven.

Dit laat het college van B en W weten na vragen van de CDA-fractie. Die had vernomen dat de zogeheten GOA-gelden in 2010 niet volledig waren gebruikt. Volgens het college komt dat vooral, omdat het onderwijsachterstandenbeleid in Maassluis dermate succesvol is dat al 79 procent van de doelgroepkinderen is bereikt, terwijl de doelstelling voor 2010 op 70 procent lag.

Het college zegt niet te weten of door het niet geheel gebruiken van de rijkssubsidie initiatieven op het gebied van onderwijsachterstand niet van de grond komen. Wel is het zo dat fet Rijk voorwaarden stelt aan de besteding van de middelen, waardoor het kan voorkomen dat niet alle initiatieven 'subsidiabel' zijn, aldus het college. "Wij hebben de middelen besteed zoals door de raad in 2006 is vastgesteld. Van het hebben laten liggen van kansen is geen sprake."

Categorieen:
Maassluis Algemeen