Archief

'Kansloze missie voor lokalo's'

De verkiezingen voor de Provinciale Staten waren eigenlijk op voorhand een kansloze missie voor de lokale partijen. Daarvoor lag de nadruk te veel op de landelijke politiek. Dat er waarschijnlijk ook geen enkele Westlander in de Staten van Zuid-Holland komt, is erg teleurstellend voor zo'n groot en belangrijk economisch gebied.

Dat is de reactie van Leo Geubbels op de verkiezingsuitslag van woensdag. De Honselersdijker was kandidaat voor gecombineerde lokale partijen, maar die hebben geen enkele zetel veroverd. "De lokale beweging is nu tijdelijk weggedrukt door het 'geweld' van landelijke machtspolitiek en media, maar kiezers zullen het lokale geluid, hun geluid, blijven waarderen en straks ook belonen," is de overtuiging van Geubbels.

Wat betreft de versterking van de glastuinbouw, een betere bereikbaarheid van de greenports en het financiële gat van 40 miljoen euro in Monster-Noord ziet het er met de verkiezingsuitslag volgens Geubbels niet rooskleurig uit voor 't Westland. Van de provincie valt niet veel te verwachten.

Categorieen:
Monster Westland Algemeen