Archief

Streep door deel bestemmingsplan Aalkeetpolder

De Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft het bestemmingsplan voor de Aalkeetpolder in Maassluis ten dele afgekeurd. De Raad van State meent dat er onvoldoende zorgvuldigheid is betracht bij het in kaart brengen van de extra parkeerdruk die verwacht moet worden door nieuwe recreatie- en horecavoorzieningen bij de recreatieplas.

Het bestemmingsplan werd in mei 2009 vastgesteld door de gemeenteraad van Maassluis en in januari vorig jaar goedgekeurd door Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland. Er werden bezwaren ingediend door drie omwonenden en de Vereniging van Huiseigenaren Woonpark Boonervliet.

Ten oosten van de Boonervliet ligt een recreatieplas. Bij dat water worden door middel van het nieuwe bestemmingsplan een horecagelegenheid, een speeltuin, een botenloods en een kinderboerderij mogelijk gemaakt.

De protesterende partijen vonden dat er onvoldoende rekening is gehouden met de parkeerdruk die op de omgeving zal ontstaan. Niet in discussie was, dat het autoverkeer tot wel 500 voertuigen extra per etmaal zou kunnen oplopen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen