Archief

Westlandse ondernemers positief

Ondernemers in het Westland zijn momenteel overwegend positiever gestemd dan de meeste andere ondernemers in ons land over de ontwikkeling van de economie. Dit blijkt uit de resultaten van de Conjunctuurenquête Nederland, waarmee de Kamer van Koophandel vier keer per jaar de belangrijkste ontwikkelingen en verwachtingen van het Nederlandse bedrijfsleven in kaart brengt.

Het algemene ondernemersvertrouwen was in het eerste kwartaal van 2011 nog net positief, want na een zeer gunstig vierde kwartaal van het afgelopen jaar zakt het herstel van de economie wat terug.

In het aandachtsgebied van de Kamer van Koophandel Den Haag vertonen naast de landbouw met name de dienstensector en industrie een positief vertrouwen. In de detailhandel, bouw, transport- en horecasector daarentegen ziet men het volgende kwartaal nog somber in. Westlandse ondernemers hebben het meeste vertrouwen, Haagse ondernemers het minste.

In alle regio's steeg de omzet in het vierde kwartaal. Alleen in het Westland realiseerden de bedrijven per saldo minder omzet. Voor het eerste kwartaal van dit jaar verwachten ondernemers in vrijwel alle regio's een afname, ook hier weer met uitzondering van het Westland, waar relatief veel ondernemers juist een omzetstijging verwachten.

Categorieen:
Westland Algemeen