Archief

Zuid-Hollands Landschap beheert zandmotor

De Stichting Het Zuid-Hollands Landschap gaat gedurende 6 jaar de natuur bij de zandmotor beheren en monitoren. Dat hebben Provinciale Staten van Zuid-Holland besloten. Het Zuid-Hollands Landschap gaat wandelroutes aanbieden, toezicht houden, voorlichting en eductie geven en flora en fauna bevorderen.

De zandmotor is een initiatief van de provincie Zuid-Holland en Rijkswaterstaat. Het bestaat uit 21,5 miljoen kubieke meter zand dat wordt aangebracht in de vorm van een haakvormige zandplaat bij Ter Heijde ter grootte van ongeveer 100 ha. Door wind, golven en zeestroming verspreidt het zand zich geleidelijk langs de Zuid-Hollandse kust. Volgende maand wordt met de werkzaamheden begonnen.

Gedeputeerde Dwarshuis: "Het Zuid-Hollands Landschap vindt het belangrijk om publiek te laten genieten van natuur en stelt ook zoveel mogelijk van haar natuurterreinen open voor publiek. Het streven van de stichting naar duurzaamheid en evenwicht tussen mens en natuur past perfect bij onze doelstellingen met de Zandmotor om naast de veiligheid, ook meer ruimte te bieden aan natuur en recreatie."

Categorieen:
Monster Algemeen