Archief

Toekomst Wilhelminaschool blijft onduidelijk

De gemeente Westland en woningbouwvereniging Arcade liggen nog steeds met elkaar in de clinch over de toekomst van de locatie Wilhelminaschool in 's-Gravenzande. Arcade is, in tegenstelling tot de gemeente, van mening dat zij de eerst aangewezen partij is voor de ontwikkeling van de locatie. De rechtbank heeft deze maand nader onderzoek bevolen, zodat het nog even kan duren voordat er duidelijkheid is.

Dit blijkt uit het antwoord van B en W op vragen van het CDA. De fractie wilde weten hoelang de Wilhelminaschool beschikbaar is voor kinderopvang Okidoki. Die mag het gebouw gebruiken tot 31 juli 2012 op basis van een tijdelijke huur/anti-kraakregeling, aldus het college. Verlenging hangt af van de juistheid van de Arcade-claim en of het perceel nodig is voor de het centrumplan 's-Gravenzande.

Het college is niet van plan op korte termijn met voorstellen te komen voor een alternatieve locatie voor Okidoki. In eerste instantie is dat een zaak van de ondernemers zelf. Wel is de gemeente bereid faciliterend mee te werken aan een oplossing. Maar omdat dan ook rekening moet worden gehouden met belangen van anderen, wil het college zich niet vastleggen op een termijn.