Archief

'Veel overlast door opbrekingen Julianaweg'

De fractie van CDA Westland vraagt zich af of de opbrekingen aan de Koningin Julianaweg in 's-Gravenzande werkelijk zo lang moeten duren als ze feitelijk duren. Dit omdat het een belangrijke doorgaande weg is voor de stad en de werkzaamheden daarom voor veel overlast zorgen voor het verkeer, maar ook voor omwonenden.

Personenauto's en vrachtwagens zoeken in de smalle straten in de woonwijken eromheen naar een alternatieve route. Hierdoor is het volgens de fractie al meerdere keren voorgekomen dat vrachtwagens klem komen te zitten in de smalle woonwijken.

De fractie vraagt het college van B en W of er verbodsborden kunnen worden geplaatst om daarmee het vrachtverkeer uit de woonwijken te weren. Voor werkzaamheden in het algemeen vraagt de fractie of bij de aanbesteding wordt gekeken naar de snelheid van de uitvoering. En of vervolgens ook het tempo van de werkzaamheden door de gemeente in de gaten wordt gehouden.

Overigens dient de stremming van het gedeelte tussen Hoflaan en Rijnvaartweg voor het komende weekeinde te zijn opgeheven. Daar staat de komst van een aanstaande, gedeeltelijke, stremming tussen de Koningin Wilhelminalaan en de Leeuweriklaan tegenover.