Archief

'Kijk naar kelder onder KMD-kunstgras'

Raadslid Ben van der Stee van de Lokale Politieke Federatie Westland wil graag dat de plannen voor twee kunstgrasvelden bij voetbalclub KMD in Wateringen nog eens tegen het licht worden gehouden. Hij verwacht veel heil van een waterkelder onder deze nog aan te leggen kunstgrasvelden.

Volgens sportwethouder Jan Bogaard is er volgend jaar een aanbesteding en is het de bedoeling dat de velden ook nog in 2012 gerealiseerd worden. Van der Stee is benieuwd welke innovatieve mogelijkheden zijn onderzocht. Het is volgens hem al jaren bekend dat de kern Wateringen bij zware buien te kampen heeft met wateroverlast.

Van der Stee verwijst naar de nieuwbouw van een warenhuis in 's-Gravenzande, waar een wateropvang onder de grond is aangelegd en bergingswater vrij de kelder instroomt. Deze constructie zou overal gebruikt kunnen worden.

Via schriftelijke vragen wil het LPF-raadslid te weten komen of het college van B en W alternatieve mogelijkheden heeft onderzocht en of het ook bereid is om de mogelijkheid van een waterkelder te onderzoeken.