Archief

HubWays: slimmer vervoer tussen Greenports

Onder aanvoering van veilingorganisatie FloraHolland en de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten wordt gewerkt aan de ontwikkeling van een neutraal logistiek coördinatieplatform, HubWays geheten.

Het doel van HubWays is om het transport tussen de belangrijkste marktplaatsen te optimaliseren en daardoor besparingen te bewerkstelligen. Bij dit initiatief, dat wordt ondersteund door de overheid, hebben zich inmiddels al meer dan 50 kwekers, handels- en transportbedrijven en kennisinstellingen uit de Nederlandse Greenports aangesloten.

Het coördinatieconcept heeft onder meer als oogmerken: vermindering van het aantal transportbewegingen tussen de Greenports en verbetering van de bereikbaarheid van de Greenports. Dit jaar worden de huidige processen geanalyseerd en diverse concepten ontwikkeld. Volgend jaar moet het voorkeursconcept worden geïmplementeerd.

Bij de Greenports gaat het om concentraties van bedrijven en instellingen die sterk met ekaar verbonden zijn, zoals teeltbedrijven, veilingen, handelsbedrijven en tuinbouwtoeleveranciers. Voor HubWays betreft het de volgende zes centra: Aalsmeer, Naaldwijk, Rijnsburg, Veiling Rhein-Maas, Bleiswijk en Eelde.

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen