Archief

Meer armslag tuinders buiten concentratiegebieden

Tuinders buiten de concentratiegebieden van glastuinbouw krijgen meer mogelijkheden om hun bedrijf uit te breiden. In de vergadering van de Provinciale Staten is woensdag positief gereageerd op een gezamenlijk voorstel van het CDA en de SP, waardoor tuinders de ruimte krijgen om zelf op zoek te gaan naar uitbreidingsmogelijkheden binnen hun gebied.

Tot op heden hadden eigenlijk alleen bedrijven binnen de concentratiegebieden reƫle mogelijkheden om uit te breiden. Bedrijven buiten deze concentratiegebieden mochten niet verder groeien dan 2 of 3 hectare.

Door het voorstel van het CDA en de SP wordt het maximale bedrijfsoppervlak van 2 hectare nu losgelaten. Zolang het totale oppervlak aan glastuinbouwbedrijven binnen een bepaald gebied niet toeneemt, krijgen bedrijven voortaan de mogelijkheid om verder te groeien door elders glas op te kopen en door dat oppervlak glas aan hun bedrijf toe te voegen.

Volgens CDA Statenlid Koos Verbeek ontstaat hierdoor een win-winsituatie: "Met deze regeling worden onnodige regels geschrapt en wordt het initiatief bij de ondernemers zelf gelegd", aldus Verbeek.

Categorieen:
Algemeen