Archief

Criminele groep Wateringse Veld opgerold

De politie heeft een einde gemaakt aan de criminele activiteiten van een grote groep jongeren uit de Haagse wijk Wateringse Veld. Na wekenlang onderzoek zijn 22 jongeren aangehouden, die ook in het Westland op rooftocht zijn geweest.

In totaal houden politie en justitie de jongeren verantwoordelijk voor dertig misdrijven. Het gaat om een woningoverval en een reeks inbraken, brandstichtingen en straatroven alsmede heling en openlijk geweld. Zij pleegden, zo is verdenking, ook enkele misdrijven buiten hun eigen woonomgeving. Zo beroofden enkele van de verdachten afgelopen zomer op de Eikelenburglaan een 19-jarige jongen uit Kwintsheul.

De meeste verdachten zijn tussen de 15 en 20 jaar oud, drie van hen zijn ouder. Zij kenden elkaar uit de wijk, maar vormden geen hechte groep. De misdrijven zouden zijn gepleegd in wisselende samenstelling.

Van de 22 verdachten zitten er momenteel nog drie vast. Eén verdachte zat al vast vanwege een overval op een maaltijdbezorger in Wateringen. De overige verdachten zijn - voornamelijk in verband met hun leeftijd - na verhoor weer vrijgelaten. Ze mogen het verdere onderzoek in vrijheid afwachten.