Archief

Vragen LPF over subsidies Dario Fo

De Lokale Politieke Federatie Westland (LPF) zit met vragen over subsidies die het college van B en W voor 2011 wil verlenen aan cultuurinstelling Dario Fo. LPF-raadslid Ben van der Stee heeft schriftelijk om uitleg gevraagd.

Van der Stee had uit de begrotingsstukken begrepen, dat er dit jaar voor zogenoemde 'community art'-projecten van Dario Fo in de woonkernen tezamen met amateursector en bewoners, een incidenteel bedrag van 200.000 euro zou worden uitgetrokken.

Uit de besluitenlijst van de collegevergadering van begin deze maand blijkt volgens hem dat B en W aan Dario Fo ook de reguliere bijdrage voor de structurele activiteiten van de productgroep cultuureducatie, ter grootte van ruim 170.000 euro, wil verstrekken.

Van der Stee wil onder meer weten, waarom het besluit anders geformuleerd is dan in de begroting, en welke extra (eventueel nieuwe) activiteiten er nu incidenteel worden ondernomen in 2011. Verder vraagt hij, hoe de verenigingen in de amateursector en bewoners hiervan op de hoogte worden gesteld en erbij worden betrokken.

Categorieen:
Westland Algemeen