Archief

Twee wandelroutes op de Zandmotor

Op de Zandmotor, die in het komende half jaar voor de Westlandse kust tussen Ter Heijde en Kijkduin wordt aangelegd, komen twee wandelroutes van elk ongeveer 4 kilometer. Deze wandelroutes hebben enige overlap en kunnen desgewenst gecombineerd worden benut.

Dit blijkt uit het beheerplan dat door de stichting Zuid-Hollands Landschap bij de provincie Zuid-Holland is ingediend en dat aan de orde komt tijdens de woensdag te houden vergadering van de Provinciale Staten.

Met de aanleg van de Zandmotor, ter hoogte van de strandopgang Schelppad, wordt volgens plan begin maart gestart. Het ligt in de bedoeling, dat de aannemer deze zandhaak in zee op 1 oktober zal overdragen aan Zuid-Hollands Landschap, waarna de inrichting van het schiereiland kan beginnen.

Doel van het experimentele project Zandmotor is het bewerkstelligen van een natuurlijke duinaangroei in het kustgebied tussen Hoek van Holland en Scheveningen. De natuurkrachten van eb en vloed, zeestroming en wind zouden gedurende 20 jaar met kustversterking over dit traject bezig moeten zijn.