Archief

Timmerwerf bezorgd over terrasseizoen

De Lierse stichting 'De Timmerwerf' heeft haar nood geklaagd bij alle plaatselijke gemeenteraadsleden over uitgestelde werkzaamheden in de nabijheid van haar theeschenkerij. De Timmerwerf vreest dat er middenin het terrasseizoen een damwand zal worden geslagen, met alle nadelige gevolgen van dien.

Drie Lierse raadsleden van GemeenteBelang Westland hebben in schriftelijke vragen bij het college van B en W om opheldering gevraagd. Zij willen vooral weten of het alsnog mogelijk is om de werkzaamheden buiten het terrasseizoen uit te voeren.

Volgens de stichting heeft de gemeente verzuimd een kapvergunning aan te vragen voor de bomen die langs de Lee staan en die in de weg staan tijdens het plaatsen van de damwand. Gevreesd wordt dat de werkzaamheden pas eind juni zijn afgerond en dat van herplanten en beplanten geen sprake kan zijn; met als gevolg dat De Timmerwerf dan zit opgescheept met een kaal en ontmanteld terras.

De GBW-raadsleden willen verder weten wanneer de gemeente in contact treedt met de gedupeerden en ook welke genoegdoening de gemeente voor de betrokkenen in petto heeft.

Categorieen:
Westland Algemeen