Archief

Hoekse breisters roepen om wol

De Hoekse vrouwen die truien breien voor kinderen in het Roemeense Comandau hebben dringend behoefte aan meer wol. Deze breisters komen sinds afgelopen maand elke maandagmiddag bij elkaar om warme kledingstukken te maken.

Eind december kwam van het hoofd van de basisschool in Comandau het dringende verzoek om winterkleding voor de kinderen te sturen, vertelt coördinator Maria de Munck. Deze winter moeten veel kinderen vaak thuis blijven, omdat ze niet genoeg warme kleding hebben.

Om de kinderen in elk geval de volgende de winter weer allemaal naar school te krijgen, ontstond in Hoek van Holland het idee om zelf die kleding te gaan breien. De eerste middag kwamen er vijf dames. Inmiddels zijn het er negen en uitbreiding is welkom.

De breiuurtjes op de maandagmiddag worden gehouden van 14.00 tot 16.00 uur in 'Het Schip' aan de Cordesstraat 27-29 of in de pastorie van de Rooms-Katholieke kerk in Hoek van Holland. De breiclub doet ook een oproep om ongebruikte wol af te staan. Contactpersoon is Maria de Munck, tel. 0174-38 56 68.