Archief

Belastingaanslag Westland op de deurmat

Westlanders kunnen de komende tijd weer de aanslag gemeentelijke belastingen voor het jaar 2011 op de deurmat verwachten. De woonlasten stijgen gemiddeld genomen niet meer dan met het inflatiepercentage (1,5%). De tarieven voor de OZB worden met dit percentage aangepast. De tarieven voor de rioolheffing stijgen weliswaar fors, maar dit wordt gecompenseerd door de daling van de afvalstoffenheffing.

Bij de vaststelling van de OZB-tarieven is volgens de gemeente rekening gehouden met de effecten van de waardeontwikkeling van (niet-)woningen tussen de waardepeildata 1 januari 2009 (belastingjaar 2010) en 1 januari 2010 (belastingjaar 2011). Voor beide categorieën is er gemiddeld genomen sprake van een waardedaling.

Voor vragen over of bezwaren tegen de aanslag of hoogte van de WOZ-waarde kan telefonisch contact worden opgenomen met het team Belastingen van de gemeente, tel. (0174) 673 497 (maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 16.00 uur). Lukt een telefonische afhandeling niet, dan is het uiteraard mogelijk om bezwaar in te dienen.

Op de website van de gemeente is informatie te vinden over de gemeentelijke belastingen. Via de digitale belastingbalie kunnen taxatieverslagen worden gedownload en is er de mogelijkheid om digitaal bezwaar in te dienen. Via de website kunnen bovendien formulieren worden gedownload, bijvoorbeeld voor het aanvragen van kwijtschelding of een standaard bezwaarformulier.

Categorieen:
Westland Algemeen