Archief

Monsternaar oog in oog met inbreker

Een op heterdaad betrapte inbreker in de Monsterse Wassenaarstraat is er op het nippertje in geslaagd om weg te vluchten. Hij was zaterdagavond om 20.10 uur overlopen door een zoon des huizes, nadat deze een inbraakmelding had ontvangen.

De zoon was door een alarmcentrale op de hoogte gebracht van de inbraakmelding en ging samen met een vriend poolshoogte nemen bij de woning. Toen hij via de voordeur binnenkwam en de woonkamer inliep, kwam hij oog in oog te staan met de inbreker. Hij pakte de man beet, maar deze wist zich los te rukken.

De inbreker kwam in de gang ook nog de vriend van de zoon des huizes tegen en zag geen andere mogelijkheid dan de trap op te rennen. Via een raam op de eerste etage zag de inbreker, die in het zwart gekleed was en een bivakmuts droeg, kans te ontkomen.

De politie startte direct een burgernetactie. De mogelijkheid bestaat dat er nog een dader bij de inbraak betrokken was. Kort na de inbraak zagen getuigen twee mannen op een scooter wegrijden. Wie over informatie beschikt, wordt verzocht contact te zoeken met de politie van bureau Westland, tel. 0900-8844.

Categorieen:
Monster Westland Algemeen