Archief

Waterkwaliteit Westland verbetert niet

Het Hoogheemraadschap van Delfland heeft vastgesteld dat de waterkwaliteit in Westland in de periode 2005-2009 niet is verslechterd, maar zeker ook niet is verbeterd. De lozing van gewasbeschermingsmiddelen neemt blijkbaar niet of weinig af. Met name de bestrijdingsmiddelen Imidacloprid en pirimifos-methyl komen in veel te hoge concentraties in het oppervlaktewater voor.

In het waterkwaliteitsonderzoek doet het hoogheemraadschap meerdere aanbevelingen om in 2015 toch schoon water te kunnen krijgen. De belangrijkste betreft de gemeente: sluit de tuinbouwbedrijven die nog geen riolering hebben zo snel mogelijk daar op aan.

Het rapport geeft de fracties van Progressief Westland en de VVD aanleiding om vragen aan het college van B en W te stellen. Zo wil Progressief Westland weten welke inspanningen het college gaat doen om de slechte waterkwaliteit

te verbeteren. De VVD wil weten hoeveel procent van het glasoppervlak in Westland nog niet op het riool is aangesloten en op welke termijn de betrokken bedrijven alsnog worden aangesloten.

De gemeente Westland heeft overigens begin 2010 besloten het project waarmee woningen en bedrijven in het buitengebied worden aangesloten op de riolering, met een jaar te verlengen. Iedereen heeft de verplichting aangesloten te zijn op het gemeentelijk riool. Wie medewerking weigert, riskeert een dwangsom.

Categorieen:
Westland Algemeen