Archief

Sloop in De Vloot begonnen

De sloop van het ontmoetingscentrum en 13 woningen in De Vloot in Maassluis is donderdag officieel van start gegaan. Wethouder Pieter Kromdijk van Maassluis, bestuurder René de Groot van Maasdelta Groep en huismeester Bert Mateovics van Maasdelta Maassluis klommen in de kraan om de eerste muur te slopen.

Met de sloop wordt plaatsgemaakt voor een nieuw servicecentrum en 96 nieuwbouw huurappartementen, waarvan de helft gericht is op groepswonen.

Tijdens de sloopperiode zijn de huidige entrees van De Vloot met huisnummer 1 tot 98 niet toegankelijk. Deze zijn verplaatst naar de kopzijde van het gebouw en naar de zijde Westlandseweg.

Het complex De Vloot vormt straks het middelpunt van een woonservicezone. Een woonservicezone is een wijk waarin woningen, woonomgeving, leefbaarheid en allerlei voorzieningen voor jong en oud optimaal op elkaar aangesloten worden. Iedereen kan daardoor (langer) zelfstandig blijven wonen.

Het nieuwe servicecentrum wordt ruim vier keer zo groot als het oude ontmoetingscentrum en krijgt een ruimere functie. Careyn, Gemiva, Stichting Kinderopvang Maassluis (SKM), Stichting Onder Een Dak (STOED), Albeda College, Seniorenwelzijn, Servicepunt Vraagraak en het Centrum voor

Paramedische hulp zullen vanuit het servicecentrum een samenhangend pakket van diensten aanbieden.

Als de werkzaamheden aan het servicecentrum zijn afgerond, zal Maasdelta tot slot de bestaande tweelaagse vleugel aan de Westlandseweg renoveren en ombouwen tot 24 wooneenheden voor verzorgingshuisbewoners van Careyn. De totale bouwtijd bedraagt ongeveer drie jaar.

Categorieen:
Maassluis Algemeen