Archief

Inbrekers op de vlucht voor bewoners

Inbrekers zijn donderdag op de vlucht geslagen, toen ze door bewoners van twee woningen in het Westland werden overlopen. Het woninginbrakenteam van de politie, dat in januari is opgericht om het aantal woninginbraken in Westland en Midden - Delfland terug te dringen, onderzoekt de zaken.

Bewoners van de Meidoornstraat in 's-Gravenzande stoorden rond 20.00 uur een inbreker, toen zijn thuiskwamen. Deze sloeg zonder buit op de vlucht. De achterbuurman van de bewoners aan de Meidoornstraat hoorde rond 20.00 uur een raar geluid uit de tuin komen en nam poolshoogte. Hij hoorde de schutting van de achterburen kraken en zag in het donker een een man weglopen.

De bewoonster van een woning aan het Hofpark in Wateringen lag in bed, toen zij verdachte geluiden hoorde. Toen ze hard begon te roepen, zag ze een man wegrennen. De man had geprobeerd de voordeur met een schroevendraaier open te krijgen. De inbreker is niet binnen geweest.

Het woninginbrakenteam wil het oplossingspercentage van woninginbraken verhogen. Ziet u iets verdachts rond woningen? Vertrouwt u het niet? Bel direct 112. Met de politiemeldkamer zijn afspraken gemaakt om direct een surveillance-eenheid te sturen in geval van ontdekking van een woninginbraak of verdenking daarvan.

Elke andere informatie kan worden doorgegeven via 0900-8844. Liever anoniem? Bel met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.