Archief

'Kunsttrap' in buitenhaven Maassluis

In de buitenhaven van Maassluis komt een speciale trap, die aansluit op de nog te realiseren fietsvoetbrug over de keersluis. Het college van B en W heeft hiervoor toestemming gegeven. Deze trap is een initiatief van Stichting Promotie Maassluis, in navolging van kunstproject 'Waterbank'. De projecten behoren tot een beeldenroute, die wandelaars vanaf de Nieuwe Waterweg naar het centrum van Maassluis voert.

Kunstenares Wilma Kuil heeft het ontwerp van de trap voor haar rekening genomen. Op de treden van de zogenaamde 'Namentrap' staat een aantal namen uit het boek 'Hoofd van mijn dromen', geschreven door Maarten van Buuren. Ook een aantal namen van kinderen die nu in Maassluis wonen, staan op de treden.

Zowel de nieuwe trap als de fietsvoetbrug maken de binnenstad en de haven van Maassluis toegankelijker voor voetgangers en fietsers. Naar verwachting wordt de trap nog voor de zomer geplaatst. Het definitieve ontwerp van de fietsvoetbrug is naar verwachting dit jaar klaar en wordt dan in 2012 gerealiseerd.

Categorieen:
Maassluis Algemeen