Archief

'Wijziging van naam WIT moet worden verdiend'

Het is zeker denkbaar, dat de naam van het Westlands Interventie Team (WIT) wordt gewijzigd in een neutrale naam, maar dan moeten de tuinbouwondernemers in de streek nog beter hun best doen om zich aan de regels te houden. Dat was de boodschap van minister Kamp in een gesprek met WOS TV.

Ondanks een verbetering, wordt er ook momenteel nog in dit gebied meer gefraudeerd dan elders in het land, stelde Kamp vast. "Wij willen dat graag terugbrengen tot normale proporties. En dan zal ook de reden weggevallen zijn om de naam Westland er in te houden", aldus de minister voor de WOS-microfoon.

Eind vorig jaar sprak vrijwel de gehele gemeenteraad van Westland als wens uit, dat er snel een andere naam zou komen voor het WIT, omdat nu alle overtredingen die dit opsporingsteam constateert en rapporteert, direct worden gerelateerd aan het Westland.

Met uitzondering van D66 vonden alle partijen de 'Westlandse naam' onterecht, omdat het werkgebied van het WIT meer dan alleen het Westlands grondgebied omvat. Burgemeester Van der Tak schaarde zich achter de motie van de raad.

Categorieen:
Westland Algemeen