Archief

Oeververbinding trekt ruim vijftig mensen naar de Hoek

In de Hoekstee in Hoek van Holland vond maandagavond een van de zes bijeenkomsten plaats over de Nieuwe Westelijke Oeververbinding, die kan bestaan uit de Oranjetunnel die het Westland ontsluit, of de Blankenburgtunnel die ter hoogte van Midden-Delfland uitkomt.

Onder de ruim vijftig aanwezigen waren opvallend veel mensen uit het Westland, die ruimhartig hun reacties gaven op de presentatie die gegeven werd door een projectbureau van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Na de presentatie konden mensen hun mening of ideeën op papiertjes schrijven, die vervolgens op een bord werden geplakt en besproken werden door de groep. Een medewerker van het ministerie verzamelde de ideeën, die worden betrokken in het besluitvormingsproces.

Eind 2011 moet de minister in samenspraak met de regio's de voorkeur uitspreken over de Oranjetunnel of de Blankenburgtunnel. Het doel is in 2015 aan te vangen met de bouw, die vijf jaar duurt.

Overigens worden er volgende week nog twee van deze bijeenkomsten in de regio gehouden: op maandag 14 februari in 's-Gravenzande (De Kiem) en op woensdag 16 februari in Maassluis (De Koningshof).