Archief

Gerard van der Wees volgt Jannette Breunis op

De VVD-fractie in de gemeenteraad van Maassluis zal Gerard van der Wees voordragen als vervanger van de op 19 januari overleden wethouder Jannette Breunis. Hij zit sinds de laatste verkiezingen in de gemeenteraad. De vrijgevallen raadszetel zal worden ingenomen door het steunraadslid Peter van Velzen.

Van der Wees zal in het college van B en W de portefeuilles Sport, Cultuur, Monumenten, Onderwijs en Jeugd gaan uitvoeren. De portefeuille Economie, die al tijdelijk door Huub Eitjes was overgenomen, wordt daarbij definitief. Net als Eitjes zal ook Van der Wees parttime werken: beiden voor 0,7 fte.

Gerard van der Wees is 56 jaar en van beroep fysiotherapeut met een eigen praktijk. Hij werd in 2009 lid van de VVD en heeft meegewerkt aan het verkiezingsprogramma. Door zijn maatschappelijke ervaring als voorzitter van korfbalvereniging CKC (14 jaar) en lid van de Maassluise Sport-en Recreatieraad (11 jaar , waarvan 4 jaar als voorzitter) heeft hij zich het gemeenteraadswerk snel eigen kunnen maken, aldus de VVD-fractie. Van der Wees was vice-fractievoorzitter.

Categorieen:
Maassluis Algemeen