Archief

GBW: Geen renovatie maar nieuwbouw in Burgemeestersbuurt

GemeenteBelang Westland vindt dat woningen in de Burgemeestersbuurt in Honselersdijk niet gerenoveerd moeten worden. In plaats daarvan zou er in fases gedifferentieerde nieuwbouw (koop en huur voor starters, gezinnen en senioren) moeten komen, waardoor deze wijk een echte kwaliteitsimpuls krijgt in zowel inrichting als samenstelling.

De partij reageert hiermee op het voornemen van wooncorporatie Vestia om in de Burgemeesterswijk slechts heel beperkt nieuwbouw te realiseren. Renovatie lost volgens GBW het probleem van afnemende sociale cohesie en leefbaarheid in de wijk niet op.

GemeenteBelang stelt dat sinds 2006 meer mensen met sociale problematiek en verminderd buurmanschap van buiten Westland zijn gehuisvest in deze wijk. Ook het parkeerprobleem in de smalle straten en nauwelijks aanwezige openbare ruimte wordt door renovatie niet opgelost. Daarvoor is een meer ingrijpende stedenbouwkundige herstructurering noodzakelijk dan renovatie, aldus GBW.

Omdat ook de gemeente voorstander van renovatie zou zijn, wil GBW van het college weten welke wijkproblemen er met renovatie worden opgelost, voor welke groepen de gerenoveerde woningen zijn bedoeld en of het college bereid is Vestia uit te nodigen om in de raad de plannen te presenteren, zodat de politiek daarop kan reageren.