Archief

Eerste prijs voor leerlingen ISW Hoogeland

Brugklasleerlingen Erik Kemper en Jim Bronswijk van ISW Hoogeland hebben tijdens de finale van de landelijke wedstrijd 'Concours Interscolaire' met hun Franstalig stripverhaal de eerste prijs behaald. Ze kregen een tas vol boeken en gadgets en een cadeaubon van € 100,-.

De opdracht in de wedstrijd was een stripverhaal in het Frans te maken. De hoofdrol moest een Franse stripheld zijn die in een ander Franstalig land op bezoek gaat. De Westlanders presenteerden, ondersteund door klasgenoten Fleur van der Kaay en Wilke Geurds, hun 'Astérix sur toutes les mers' met een powerpoint en de personages beelden zij uit door verschillende hoofddeksels op te zetten, zoals een Asterixhelm, een Canadese ijsmuts, etc. Met behulp van

onder meer de djembé werden achtergrondgeluiden gemaakt. Op de uitspraak was veel geoefend met de lerares Frans. mevrouw Mulder.

Het publiek was zeer enthousiast over de presentatie. In de zaal zaten zo'n 400 leraren Frans uit het hele land, de Franse ambassadeur en vertegenwoordigers van de Marokkaanse, Zwitserse, Belgische, Luxemburgse, Canadese en Tunesische ambassades. De finale vond plaats tijdens het tweedaagse congres Frans in Noordwijkerhout.

Categorieen:
Algemeen