Zilver en brons voor atletes Olympus '70

Bij de Nederlandse Kampioenschapen Indoor hebben twee atletes van de Westlandse atletiekvereniging Olympus '70 het ereschavot gehaald. A-juniore Marjolein van Marrewijk was goed voor het zilver op de 800 meter, B-juniore Anne Luijten liep naar het brons op de 3.000 meter.

De Heulse Marjolein van Marrewijk was op de 800 meter als favoriet van start gegaan. Zij probeerde zich los te maken van haar concurrentes, maar dat mocht niet lukken. Na een enerverende slotronde, werd Van Marrewijk op de streep geklopt door Marije Wever, die als haar grootste concurrente werd beschouwd.

Anne Luijten behaalde een zwaar bevochten bronzen medaille op de 3.000 meter bij de meisjes junioren B. De Rijswijkse Luijten kampt al geruime tijd met griepverschijnselen en twijfelde enkele uren voor de wedstrijd nog aan haar deelname. Nadat ze vroeg in de wedstrijd al had moeten afhaken bij de kopgroep, kon Luijten zich in de laatste ronde toch nog opwerken naar de derde plaats.