Archief

Honselse inbreker aangehouden in Den Haag

In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben politieagenten in Den Haag na een achtervolging een 27-jarige Honselersdijker aangehouden. Samen met een 47-jarige Rotterdammer bleek hij elders te hebben ingebroken in een woning.

De agenten zagen het duo op het Spui rijden, in een auto met gedoofde lichten. Toen de twee mannen de agenten zagen, stopten zij bij de parkeergarage 'Veerkade', stapten uit de auto en renden weg in de richting van het Rabijn Maarsenplein.

Een agent die lopend de achtervolging had ingezet, zag de mannen over een muur klimmen in de richting van het Spui. In de achtergebleven auto troffen zij byouteriedoosjes met sieraden en zilveren munten aan. Op het Spui werd een van de mannen aangehouden, de ander hield zich enige tijd schuil in de tuin van een kerk aan het Spui. Ook hij werd aangehouden.

Na onderzoek bleek dat de sieraden en de zilveren munten afkomstig waren uit een woning in Bussum, waar eerder ingebroken was. De Honselersdijker en de Rotterdammer zitten nog vast.

Categorieen:
Honselersdijk Algemeen