Archief

Westland: Meer betaalbare huurwoningen

Westland heeft geen idee wat de gevolgen zijn van de nieuwe Europese inkomensgrens voor toewijzing van sociale huurwoningen. Wel denkt het gemeentebestuur dat het nodig is om meer dan voorheen het woonbeleid te richten op het vergroten van het aantal betaalbare huurwoningen in de gemeente.

Dat stelt B en W in zijn antwoord op vragen van Progressief Westland. Europa eist dat corporaties 90 procent van het sociale woningbestand bestemt voor huurders met een inkomen van maximaal 33.614 euro. Algemeen wordt aangenomen dat deze eis problemen oplevert voor de woningmarkt. Mensen met een iets hoger inkomen komen niet in aanmerking voor een sociale huurwoning, maar hebben ook weinig kans op een koopwoning.

Volgens het college blijkt uit cijfers van de corporaties dat vorig jaar 80 procent van de toewijzingen binnen de EU-norm viel. Hoeveel Westlanders meer dan 33.614 euro verdienen, zegt het college niet te weten, maar geschat wordt dat in ieder geval circa 1000 van de 4000 ingeschreven woningzoekenden boven die grens zit.

Categorieen:
Westland Algemeen