Archief

Loek Hermans voorzitter Greenport Holland

Loek Hermans wordt met ingang van 15 februari voorzitter van Greenport Holland. Hermans (59), lid van de Eerste Kamerfractie van de VVD, oud-minister, -burgemeester, -Kamerlid en -commissaris van de Koningin, wordt de eerste voorzitter van Greenport Holland. Hij zal de functie vier jaar bekleden.

"Met zijn enorme kennis en ervaring verwachten we een optimale politieke en bestuurlijke lobbyinzet voor alle tuinbouwondernemers," aldus algemeen directeur Timo Huges van Bloemenveiling FloraHolland namens de

benoemingscommissie, waarin ook Rabobank en LTO Glaskracht zitting hadden.

De partijen in het tuinbouwcluster hebben deze week ook overeenstemming bereikt over de inrichting van de vereniging Greenport Holland. Hierin zijn alle branche- en ondernemersorganisaties uit het tuinbouwcluster aangesloten. Met deze vereniging wil tuinbouwcluster één herkenbare stem laten horen.

Hermans: "Dit is voor mij een geweldige kans om mee te bouwen aan één slagvaardige, professionele lobby-organisatie met interessante actuele thema's. Dit sluit naadloos aan op de aanpak van het ministerie van EL&I, die de tuinbouw tot economische topsector heeft benoemd."

Categorieen:
Algemeen