Archief

Geen bloembakken op Korte Kruisweg

De gemeente Westland is niet van plan 'oneigenlijke' maatregelen te nemen om de Korte Kruisweg in Maasdijk te versmallen. Om de snelheid van het verkeer daar te verminderen, worden nog wel twee drempels in de Tuindersweg aangebracht en komt er op de kruising van Lange Kruisweg en Korte Kruisweg een zogeheten inritconstructie.

Dit schrijft het college van B en W in antwoord op vragen van LPF Westland. Die meent dat de al genomen snelheidsbeperkende maatregelen op de Korte Kruisweg onvoldoende zijn. Het verkeer rijdt er nog net zo hard als voorheen. LPF had het plaatsen van bloembakken aanbevolen.

Volgens de gemeente is rekening gehouden met de Maasdijkse wielerronde door de gedachte 'punaises' te vervangen door verhoogde 'kruisvlakken'. Het eerste ontwerp met een hoogte van 12 centimeter bleek vanwege de trillingshinder niet aanvaardbaar voor de woonomgeving. Daarom is de hoogte naar 8 centimeter gebracht.

Inmiddels zijn alle kruisingen gelijkwaardig van voorrang, attenderen gele vlakken op de aanwezigheid van een kruising en staan overal 30 km-borden. Samen met de nog te nemen maatregelen zal dat zorgen voor een voldoende effect op de snelheid van het verkeer, aldus het college.

Categorieen:
Maasdijk Westland Algemeen