Archief

Veel ondernemers bij veiligheidsbijeenkomst

Ongeveer 30 ondernemers hebben donderdagavond de tweede bijeenkomst over veilig ondernemen bijgewoond op het stadhuis in Maassluis. Burgemeester Karssen was tevreden. De avond werd gehouden naar aanleiding van de bedrijfsinbraken van de afgelopen periode in Maassluis.

De politie heeft een presentatie gegeven over hoe om te gaan met bedrijfsovervallen. Volgens burgemeester Karssen zijn steeds meer bedrijven bereid om mee te doen aan de dna-douches. De gemeente heeft daar 20.000 euro subsidie voor uitgetrokken en winkeliers betalen ook een gedeelte bij.

Een DNA-douche hangt boven de uitgang van een winkel. Bij een overval kan de winkelier op een alarmknop drukken. Als de dief naar buiten rent, wordt hij bespoten met een transparante spray die een unieke code heeft.

De burgemeester maakte bekend dat er autowerende paaltjes zijn aangebracht in de Nieuwstraat om ramkraken te voorkomen. Daarnaast heeft een vertegenwoordiger van Winkelcentrum de Koningshoek aangegeven in gesprek te zijn voor een camerasysteem. Er wordt gesproken met leveranciers en subsidievertrekkers.

Categorieen:
Maassluis Algemeen