Archief

Tegengestelde ontwikkeling autodiefstallen

Uit de jongste criminaliteitscijfers van het Westland blijkt, dat zich bij de auto-inbraken in 2010 een gespleten ontwikkeling heeft voorgedaan. Het aantal gevallen van diefstal uit personenauto's is ten opzichte van 2009 met maar liefst 40% afgenomen, maar het aantal diefstallen uit andere voertuigen (met name bestelauto's ) is in dezelfde periode met 44% gestegen.

Deze cijfers werden woensdagavond in De Leuningjes in Poeldijk gepresenteerd tijdens de slotconferentie van het gemeentelijke project 'Veilig in ons Westland'. In de meeste categorieën van het criminaliteitsbeeld was 2010 een jaar van verbetering. Een negatieve ontwikkeling deed zich voor bij de woninginbraken, waar een stijging van 3% optrad.

Heel anders verliep het in de sector bedrijven, want daar werd op het punt van diefstal, over het gehele Westland genomen, een daling van 34% gemeten. Er deed zich evenwel niet in alle kernen een teruggang voor, want in Monster steeg het aantal bedrijfsinbraken van 43 naar 53 en in Maasdijk van 31 naar 35.

Naar verhouding zeer goed is de ontwikkeling in de kern Naaldwijk. Na in 2008 een piek te hebben gehad van 143 diefstallen uit bedrijven, betekende 2009 met 76 diefstallen een forse verbetering. Met de verdere daling naar 27 in 2010 komt Naaldwijk nog beter voor de dag dan de kernen De Lier, Honselersdijk, 's-Gravenzande en Wateringen.