Archief

Meer kans op burgerwacht in Maassluis

Het college van B en W van Maassluis gaat serieus kijken naar de mogelijkheden om een burgerwacht in te stellen, mede naar het voorbeeld van dergelijke initiatieven in enkele tientallen andere gemeenten, waaronder de buurtpreventie in het Westland.

Burgemeester Karssen verklaarde dinsdagavond in de raadsvergadering, dat hij hier nu wat positiever tegenover staat dan drie jaar geleden. Recentelijk is er vanuit de fractie van Maassluis Belang opnieuw aangedrongen op instelling van een burgerwacht. Karssen beloofde zich te verdiepen in de ervaringen elders en vervolgens met een notitie te komen.

Begin 2008 antwoordde het college nog, dat het geen behoefte had aan een burgerwacht in Maassluis. "Wij achten het oprichten van een dergelijk instituut risicovol", aldus Karssen destijds. Hij wees daarbij op mogelijk gebrek aan competenties en tact bij de vrijwilligers en het risio van disproportioneel optreden.

Inmiddels lijken echter alle andere maatregelen om de veiligheid te vergroten uitgeput en staat met name de laatste maanden het veiligheidsgevoel sterk onder druk. Karssen kreeg overigens van vrijwel alle kanten waardering voor zijn niet aflatende inzet op het terrein van de veiligheid.