Archief

LPF geprikkeld over Westlandse Zoom

De raadsfractie van LPF-Westland is het beu om nog langer te moeten wachten op de beantwoording van schriftelijke vragen over het project Westlandse Zoom door het college van B en W. Begin november werden die vragen ingediend en de LPF voelt zich aan het lijntje gehouden, zo blijkt uit een brief aan de griffie.

In een artikel in het AD was eind oktober aangegeven, dat er voorlopig geen grond in de Westlandse Zoom wordt aangekocht voordat de huidige gronden zijn verkocht. Ook stelde Westlandse Zoom-directeur Klein Bleumink, dat hij met gronden die niet verkocht zijn, teruggaat naar de gemeente.

Op de gronden van veel tuinbouwbedrijven is al sinds jaren de Wet Voorkeursrecht Gemeenten (WVG) van toepassing. Hierdoor worden volgens de LPF de bewuste bedrijven totaal op slot gezet en uitgerookt. De fractie wil onder meer weten of het waar is, dat er niet meer met tuinders wordt gesproken over grondaankopen, als ze geen lid zijn van de 'Belangenvereniging Westlandse Zoom'.

Wanneer zou blijken, dat het WVG-regime voor niets is gebleken, komt er dan een regeling om aantoonbare schades te kunnen verhalen en bij wie kan de dan ondernemer terecht, zo wil de LPF verder weten. En ook wenst de fractie een antwoord op de vraag, wat de gemeente gaat doen met de teruggekregen, onverkochte stukken grond.

Categorieen:
Westland Algemeen