Archief

'Arbeidsmigrant moet motorrijtuigenbelasting betalen'

Arbeidsmigranten in auto's met buitenlandse kentekens, die hier werken, wonen en rondrijden, moeten motorrijtuigenbelasting gaan betalen. En Zuid-Holland moet de provinciale opcenten op deze belasting, alsmede de bovenmatige reserves van de provincie, inzetten voor een betere verkeersinfrastructuur.

Dat is de opvatting van Leo Geubbels. Het Westlandse gemeenteraadslid van GemeenteBelang staat op de kandidatenlijst van de Lokale Partijen voor de komende verkiezingen van Provinciale Staten. Volgens hem zegt het kabinet wel dat de bereikbaarheid van de greenports prioriteit heeft, maar krijgt het stadsgewest Haaglanden de komende jaren wel 20 procent minder geld van het rijk voor verkeer en vervoer.

Naast het doortrekken van de A4 en aanleg van een nieuwe tunnel onder de Nieuwe Waterweg is het zaak te investeren in de Westlandse infrastructuur, aldus Geubbels. Vooral de Veilingroute en de Burgemeester Elsenweg/Nieuwe Weg moeten qua capaciteit worden uitgebreid. Ook de Oostelijke Randweg

om De Lier moet er snel komen. Dat geldt ook voor de verbindingsweg tussen Maasdijk en de nog aan te leggen tunnel bij Honderdland onder het nieuwe tracé van de Maasdijk naar Westerlee.

Geubbels vindt verder dat het tijd wordt beheer en onderhoud (inclusief middelen) van een aantal provinciale wegen in Westland over te dragen naar de gemeente. "De provincie voegt hier niets toe. Dan heeft de burger bij meldingen nog maar met één overheid te maken. Dat is wel zo eenvoudig, geeft minder bestuurlijke drukte en maakt het bovendien goedkoper."