WOS
Archief

Strippenkaart maand langer geldig

De afschaffing van de strippenkaart in Zuid-Holland wordt een maand uitgesteld. Minister van Verkeer en Infrastructuur Melanie Schultz van Haegen (VVD) legt zich neer bij de eis van de Tweede Kamer om eerst de frauderisico's te onderzoeken.

In de provincie zou vanaf volgende week donderdag alleen nog met de ov-chipkaart kunnen worden gereisd. Een Kamermeerderheid stemde donderdagnacht in met een PvdA-voorstel om de afschaffing van de strippenkaart uit te stellen. De Kamer vindt het onverstandig in Zuid-Holland volledig over te gaan op de chipkaart nu deze week is gebleken dat die heel gemakkelijk te kraken is.

De provincie baalt. Er zijn enige tonnen aan campagnegeld voor de overgang naar de ov-chipkaart op 3 februari in rook op gegaan. De provincie gaat de schade die daarvan het gevolg is claimen bij het rijk. Verder zullen de winkels en supermarkten niet meer worden bevoorraad met strippenkaarten. De billboards en reclames op bussen voor de startdatum zullen wel met spoed worden verwijderd.

Categorieen:
Algemeen