WOS
Archief

ISW Hoge Woerd bouwt lelievlet

In het kader van het project 'Vletten op de Maas' zijn scholieren van ISW Hoge Woerd begonnen met het bouwen van een vlet voor Scouting Kwintsheul. Dit project wordt voor de vijfde keer georganiseerd door Nederland Maritiem en Kennisplatform Maritiem Rotterdam om scholieren kennis te laten maken met de techniek van de maritieme sector.

In het project krijgen twaalf vmbo-scholen een bouwpakket om zelf een stalen lelievlet te bouwen. De scholen worden hierbij ondersteund door de scouting. Voor het eerst hebben ISW Hoge Woerd te Naaldwijk en Scouting Kwintsheul de krachten gebundeld om een lelievlet voor en door Westlandse jongeren te bouwen.

De scholieren van het ISW krijgen van Scouting Kwintsheul uitleg over het ontwerp van de lelievlet en zullen later dit jaar door leden van Scouting Kwintsheul een stoomcursus roeien krijgen. Dit is nodig omdat het project wordt afgesloten met een roeiwedstrijd tijdens de Wereldhavendagen. Daarna wordt de lelievlet worden overgedragen aan de scoutinggroep.

Dit project is met eigen ogen te zien tijdens het Open Huis van ISW Hoge Woerd op 2 februari a.s. van 19.00 tot 21.00 uur.